روغن گیاهی خوراکی ورامین به عنوان ماده اولیه برای تولید متیل استر اسید چرب (FAME) استفاده شده است.
هزینه بالای روغن نباتی تمیز و تاثیر آن بر امنیت غذایی، جایگزینی آن را به عنوان ماده اولیه برای FAME با روغن نباتی استفاده شده، که به عنوان روغن آشپزی زباله (WCO) نیز شناخته می شود، ضروری کرده است.
این مطالعه خواص و ترکیب اسیدهای چرب (FA) نمونههای روغن نباتی تمیز را با نمونههای WCO، جمعآوریشده از رستورانها و فروشگاههای غذاخوری در محل دفع مقایسه میکند. نمونه ها در معرض تعیین ویژگی و تجزیه و تحلیل طیف سنج جرمی کروماتوگرافی گازی پیرولیز (PYGCMS) قرار گرفتند.
تجزیه و تحلیل نشان داد که درجه استفاده و نوع مواد غذایی که در ابتدا در روغن سرخ شده بودند، به طور قابل ملاحظه ای بر خواص و ترکیب FA تأثیر می گذارد.
چگالی روغن نباتی تمیز بین 904.3 و 919.7 کیلوگرم بر متر مکعب و WCO بین 904.3 و 923.2 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر بود. pH روغن نباتی تمیز بین 7.38 و 8.63 و WCO بین 5.13 و 6.61 متغیر بود.
تجزیه و تحلیل PYGCMS نشان داد که روغن پالم تمیز حاوی 87.7٪ FA غیر اشباع و 12.3٪ FA اشباع شده است، در حالی که آفتابگردان تمیز حاوی 74.37٪ FA اشباع و 25٪ FA چند غیر اشباع است.
به طور کلی، روغنهای نباتی تمیز عمدتاً از اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه تشکیل شده است، در حالی که WCO عمدتاً حاوی اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب تک غیراشباع است. این تحقیق مناسب بودن WCO را به عنوان ماده اولیه برای FAME تایید می کند.
تقاضای انرژی به دلیل افزایش جمعیت و توسعه مداوم بخش صنعت در چند دهه گذشته همچنان افزایش یافته است، با افزایش شواهدی از اثرات منفی زیست محیطی ناشی از احتراق بی وقفه سوخت های فسیلی، منابع انرژی تجدید پذیر یا سبز در حال پذیرش گسترده ای در سطح جهانی هستند.