برنج فجر سفید در مقابل برنج قهوه ای
برنج سفید تصفیه شده، جلا داده می شود و سبوس و جوانه آن از بین می رود. این امر کیفیت پخت، ماندگاری و طعم آن را افزایش می دهد، اما ارزش غذایی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. گفته می شود، تولیدکنندگان معمولاً برنج سفید را غنی می کنند یا بعد از فرآوری برخی ویتامین ها را جایگزین می کنند.
برنج قهوه ای یک غلات کامل سالم است که هم حاوی سبوس و هم جوانه است که مغذی ترین قسمت غلات هستند. آنها حاوی فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند.
به همین دلیل، برنج قهوه ای ممکن است حاوی فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج سفید باشد. هنگام خرید حتما برچسب ها را با هم مقایسه کنید.
برنج قهوه ای برای افراد دیابتی بهتر است. برنج سفید می تواند قند خون را افزایش دهد، در حالی که برنج قهوه ای شاخص گلیسمی پایین تری دارد و می تواند به کنترل قند خون کمک کند.
اطلاعات بیشتر در مورد برنج سفید در مقابل برنج قهوه ای را اینجا بخوانید.
فواید برنج قهوه ای برای سلامتی
جدا از تامین انرژی و مواد مغذی اساسی، برنج سفید تصفیه شده هیچ مزیتی برای سلامتی ندارد. برنج سفید غنی شده حاوی ویتامین های B است که برای سلامتی مهم است.
از سوی دیگر، مصرف منظم برنج قهوه ای یا غلات کامل می تواند فواید سلامتی داشته باشد. هنگام خرید حتما برچسب ها را با هم مقایسه کنید.
سلامت قلب
برنج قهوه ای یک غلات کامل است. غلات کامل طیف وسیعی از فواید سلامتی دارند.
بر اساس منبع معتبر انجمن قلب آمریکا، غلات کامل سطح کلسترول خون را بهبود می بخشد و خطر بیماری قلبی، سکته، دیابت نوع 2 و چاقی را کاهش می دهد.
برنج قهوه ای حاوی چندین عنصر مفید برای قلب مانند مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، لیگنان ها و فیبر غذایی است.
خوردن برنج با فیبر بالا به عنوان جایگزین برنج سفید ممکن است به کاهش وزن و کاهش کلسترول کمک کند.
ترکیبات گیاهی سالم
برنج قهوه ای حاوی چندین ترکیب گیاهی دیگر است که تحقیقات با فواید سلامتی مرتبط است.
برنج سفید منبع ضعیفی از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی است. برنج رنگدانه دار، از جمله انواع دانه قرمز مانند برنج بنفش، به ویژه غنی از آنتی اکسیدان است.
سبوس برنج قهوه ای ممکن است منبع خوبی از لیگنان ها و اسید فرولیک باشد:
لیگنانها آنتیاکسیدانهایی هستند که تحقیقات منبع معتبر با خطرات کمتر بیماری قلبی، علائم یائسگی، پوکی استخوان و سرطان سینه مرتبط است.
اسید فرولیک یک آنتی اکسیدان قوی است که در سبوس برنج یافت می شود. مطالعات مروری نشان می دهد که دارای اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی است و ممکن است به پیشگیری از سرطان و دیابت کمک کند.
ویتامین ها و مواد معدنی
ارزش غذایی برنج به تنوع و روش پخت بستگی دارد. سبوس و جوانه حاوی غلظت بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. برنج سفید حاوی سبوس یا جوانه نیست و فاقد این مواد مغذی ضروری است.
غنی سازی ممکن است مقداری ویتامین را به برنج سفید بازگرداند. هنگام خرید حتما برچسب ها را بخوانید، زیرا برندهای مختلف ممکن است ویتامین های مختلفی به آن اضافه کنند.