در طول 50 سال گذشته استفاده از محصولات پلاستیکی در بسته بندی انواع غذاها و نوشیدنی ها و یا به صورت ظروف یکبار مصرف افزایش چشمگیری داشته است به طوری که عصر حاضر را عصر پلاستیک می نامند.
پلاستیک های مورد استفاده سرمایه لازم برای تولید ظروف یکبار مصرف برای تماس با مواد غذایی عمدتا از منابع نفتی استخراج می شوند.
پلاستیک ها عموماً پلیمرهایی هستند که از مواد خامی به نام مونومر ساخته می شوند.
مونومرها مواد سمی هستند که برای سلامتی انسان مضر هستند و پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند، اما مشکل اینجاست که معمولا در فرآیند تهیه پلیمرها، برخی از مونومرها قابل جدا شدن باقی می مانند.
به همین دلیل در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف بلااستفاده یا نامناسب برای نگهداری مواد غذایی، احتمال سمی بودن این مونومرها برای غذا وجود دارد.
بنابراین در استفاده از پلاستیک به عنوان ظروف غذا لباس مجلسی دخترانه جدید باید دقت زیادی کرد و نباید از پلاستیک برای غذا استفاده کرد.
نکته مهم دیگر در استفاده از ظروف یکبار مصرف مربوط به رنگ این ظروف است که نیاز به دقت بیشتری در استفاده از آنها دارد زیرا اصولاً ظروف یکبار مصرف به گونه ای هستند که قادر به حفظ رنگ و در تماس با چای یا غذای داغ نیستند.
رنگ موجود حل شده و لایه ای از آن همراه غذا وارد بدن می شود.
در استفاده از ظروف یکبار مصرف باید موتور هوندا به علامت اختصاری که در کف ظرف حک شده است دقت کنید.
زیرا در صورت استفاده نادرست از این فرآورده ها، مشکلات بهداشتی فراوانی به دلیل مهاجرت مونومرهای شیمیایی از ظروف یکبار مصرف به مواد غذایی، مشکلات عدیده ای از جمله:
باعث ایجاد اختلالات گوارشی و ریوی و همچنین سرطان و سایر بیماری های غیرواگیر می شود.
مخفف و استفاده از ظروف یکبار مصرف:
ظروف یکبار مصرف با علامت اختصاری (ps) که نحوه تشخیص جیوه قرمز کف آن از ظروف پلی استایرن ساخته شده است برای نوشیدنی های سرد و دمای زیر 40 درجه استفاده می شود اما برای بسته بندی مواد غذایی با دمای بالای 65 و همچنین مناسب نیست.
مصرف غذاهای چرب مانند کره، مارگارین و … در انواع ظروف پلی استایرن ممنوع است.
- منابع:
- تبلیغات: