میوه خشک میوه ای است که آب آن را به طور جزئی از دست می دهد / قسمتی از آب را از دست می دهد و در فرآیند خشک شدن حجم میوه را کاهش می دهد.
یکی از مزیت های اصلی میوه خشک در کرج نسبت به میوه های تازه ماندگاری آن است. میوه های خشک را می توان برای مدت طولانی بدون یخچال نگهداری کرد.
فواید میوه های خشک
مواد مغذی میوه هایی که رطوبت آن ها توسط نور خورشید یا دستگاه جذب می شود تا حدودی تغییر می کند، اما این به معنای بی ارزش شدن ارزش غذایی میوه
خشک نیست. میوه های خشک و آجیل ایرانی تا حدودی از نظر ویتامین C فقیر هستند، اما ویتامین های A، B و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم و منگنز
حفظ می شوند و تجزیه نمی شوند. میوه هایی مانند هلو، زردآلو، آلو، گیلاس و آلو به دلیل تماس کمتر با هوا و گرما، مغذی تر از چیپس میوه های خشک هستند که
به صورت حلقه ای بریده می شوند. میوه خشک از نظر کالری با انواع تازه تفاوتی ندارد. البته چون میوه های خشک کوچک و خوش طعم هستند، معده می تواند مقدار
بیشتری از آنها را جذب کند و در نتیجه انرژی، قند و مواد مغذی بیشتری وارد بدن می شود. هر نصف فنجان چیپس میوه تقریباً به اندازه یک فنجان میوه تازه خرد شده
ارزش غذایی دارد. در میان میوه های خشک، موز، خرمالو و انجیر پرکالری ترین و کیوی کم کالری ترین هستند. در زیر لیستی از میوه های خشک و فواید آنها آورده
شده است:
انبه خشک
انبه خشک حاوی مواد مغذی و تقویت کننده روده است که هضم آن بسیار آسان است و مصرف این میوه به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین C و آهن برای افراد مبتلا
به سوء هاضمه مفید است. جالب است بدانید 100 گرم انبه 15 درصد نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می کند که برای اطمینان از سلامت چشم و تقویت بینایی لازم
است.
آلو سرشار از آهن است
یکی از فواید شناخته شده میوه آلو برای سلامتی، غنی بودن آن از آهن است. آهن یکی از مواد معدنی ضروری است که بدن برای بهبود متابولیسم خود به آن نیاز
دارد زیرا مزیت اصلی و کلیدی آهن در بدن افزایش تولید گلبول های قرمز خون است. کمبود این ماده معدنی منجر به علائم کم خونی می شود. بنابراین با گنجاندن آلو
در برنامه غذایی روزانه خود دیگر نگران کم خونی نخواهید بود.